MSM

 • MSM (metil-sulfonil-metan) u prahu 200g

MSM Super Obrok zadnja

MSM Super Obrok prednja

 

 

 

 

Osnovne informacije

MSM (metil-sulfonil-metan) ili „mineral lepote“ je organski (prirodni, jestivi) oblik sumpora koji igra važnu ulogu u formiranju kolagena, keratina, elastina i hrskavice. Nalazi se i u koži, kosi i noktima.

Prednosti

Metil-sulfonil-metan gradi i čisti telesne ćelije. Sadrži sumpor, koji je važan element aminokiselina, sinteze proteina i stvaranja vezivnog tkiva. Telo koristi sumpor i za izgradMSM Prah Super Obroknju keratina, imunoglobulina, koji je deo imunog sistema. Takođe je važan kod katalize metaboličkih reakcija koje pretvaraju hranu u energiju. MSM je važan za formiranje keratina, kolagena i elastina koji pružaju fleksibilnost, oblik i snagu mišićima, kostima, zglobovima, unutrašnjim membranama, koži, kosi i noktima. Simptomi, koji pokazuju na nedostatak MSM-a su: oštećena koža, vidljivi ožiljci i bore.  Kada MSM konzumiramo zajedno sa vitaminom C stvara se pozitivan sinergijski učinak zbog čega su nove ćelije mekše i više propusne što omogućava lakši protok kroz zidove ćelije. To dovodi do pojačane apsorpcije hranjivih materija i kiseonika  te pomaže oslobađanju  toksina zarobljenih u ćelijama. Toksini napuštaju telo,a  nivo energije se poveća. MSM formira zaštitni sloj na sluznici što onemogućava pristup parazitima i alergenima.

KORISNICI: POGODNOSTI:
Žene poboljšava stanje kože I tena
formira keratin, kolagen i elastin,koji potpomažu oštećenoj koži, kosi, noktima
olakšava glavobolje, grčeve i bolove u mišićima uzrokovane hormonalnom neravnotežom (PMS)
Sportisti ima snažno anti-upalno delovanje
eliminiše I rastvara mlečnu kiselinu koja stvara bolove u mišićima
 vraća snagu zglobovima I mišićima
povećava energiju (psihičku I fizičku)
Osobe koje pate od reume I artritisa doprinosi jačanju kostiju, zdravlju zglobova, fleksibilnosti mišića
hrani ćelije I tkiva I ima ključnu ulogu u formiranju hrskavice
ublažava bolove usled oboljenja
Gojazne osobe eliminiše toksine iz ćelija
ubrzava I pospešuje metabolizam
poboljšava pokretljivost zglobova,pa samim tim I olakšava kretanje
Dijabetičari tip II stabilizuje nivo šećera u krvi

Koristi

Osim žena koje ga obožavaju zbog njegove funkcije u sintezi kolagena, takođe je zanimljiv i za sportiste jer vrlo brzo pomaže kod bolova u zglobovima i mišićima, kod upala, povećava nivo energije i izdržljivost (fizičku i psihičku), podstiče brže zarastanje rana i smiruje gorušicu. Čisti i detoksikuje organizam. Preporučuje se osobama koje imaju probleme sa noktima, ožiljcima, hormonima, dijabetesom, stresom, alergijom, zatvorom i drugim oblicima probavnih problema. MSM koristi ženama za olakšavanje glavobolje, grčeva i bolova u mišićima uzrokovanih zbog hormonalne neravnoteže (PMS).

 

cropped-ScreenHunter_23-Mar.-29-14.511.jpg

Naše proizvode možete pronaći u svim bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane, apotekama i DM maloprodajnim objektima.

Broj upisa i datum upisa dijetetskog proizvoda u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije : 6869/2015 od 09.06.2015.
PREUZMI : Uverenje o upisu dijetetskog proizvoda u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije

 

super-obrok-logo-2015

Pripremili smo za Vas

bogat asortiman najkvalitetnijih organskih proizvoda, kontaktirajte nas : office@super-obrok.rs

4 Comments

 1. Koja dnevna doza je dovoljna za detoksikaciju organizma i koliko dugo treba da se koristi?

  1. Poštovana Sanja,
   zahvaljujemo na intresovanju i sugerišemo da su za detoksikaciju organizma puno uspešniji Spirulina prah i Hlorela prah koje takođe imamo u asortimanu.
   Može pomoći istoj svrsi i MSM koji koristite po 1,5g (pola kafene kašičice) 2-4 puta dnevno.
   Dnevne doze je preporučio Farmaceutski fakuktet koji je radio detaljne analize svih naših proizvoda koji su nakon toga upisani u bazu dijetetskih proizvoda MZ.
   Za sva Vaša pitanja ćemo uvek biti raspoloženi da odgovorimo i da pomognemo!

 2. Drage moje devojke, znam koliko nam svima stvaraju nocnu moru bolovi tokom ciklusa. Ja sam uspela da nadjem resenje za taj problem, a on nije lek koji ostecuje želudac, vec nesto sasvim prirodno! MSM prah! Osim sto je PRIRODAN sumpor koji utice na smanjenje i eliminisanje bolova, ucinio je moju kosu i nokte jacim, a i koza mi je postala lepsa! NAJVAZNIJE NEMA VISE BOLOVA! Topla preporuka zene!!!! 😉

  1. Draga Milice,
   hvala Vam na ukazanom poverenju. Zbog ovako lepih komentara i zadovoljnih klijenata, naš posao postaje sve veće zadovoljstvo.

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.