Goji bobice

 

Goji Bobice Super Obrok prednja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Osnovne informacije

Goji bobica (lat. Lycium barbarum, poznata i kao Gou Qi Zi) je drvenasta grmolika biljka koja daje visokoenergetski plod koji  je narandžasto crvene boje, Goji Bobice Super Obrok zadnjadužine od 1 do 2 cm, duguljastog oblika. Raste na Himalajama gde se koristi već vekovima ne samo u kuhinji nego i u medicini. Organske Goji bobice nazivaju takođe „crveni dijamanti“ i „srećne bobice“. Na Tibetu (odakle vodi poreklo) je smatraju svetom biljkom i koriste jeviše od 6000 godina za održavanje dobrog zdravlja i energije a posebno za popravljanje vida. U Engleskoj je prisutna od 18.veka kao jestiva i ukrasna biljka. Početkom 21. veka popularnost Organskih Goji bobica raste kada rezultati medicinskih istraživanja potvrđuju njihov uticaj na zdravlje. Organske Goji bobice su danas najpoznatija superhrana na svetu.

Bio Goji bobice pozadina Super Obrok logo

Prednosti

Organske Goji bobice se nalazi na prvom mestu američke lestvice ORAC (Oxygen Radical Absorbance Capacity-u prevodu antioksidativni kapacitet) koja meri antioksidacijska svojstva hrane. Što je položaj na lestvici viši, tim hrana ima veću sposobnost uništavanjBio Goji Bobice Super Obroka slobodnih radikala koji narušavaju zdravlje i ubrzavaju proces starenja. Organske Goji bobice u 100 grama imaju fantastičnih 25.300 jedinica, u poređenju sa šljivama koje su na trećem mestu i u 100 grama imaju „samo“ 5.770 jedinica. Zbog toga se smatraju najboljom hranom za revitalizaciju organizma i usporavanje procesa starenja. Organske Goji bobice sadrže 18 aminokiselina, od kojih je 8 esencijalnih, 21 mineral u tragovima (gvožđe, cink, selen, kalcijum…), više proteina nego celovito zrno pšenice (13%), vitamine C, E, kompleks vitamina B, beta-sitosterol, antiupalni agens (beta-sitosterol je takođe dobar za snižavanje holesterola i kod povećane prostate), kompletan spektar antioksidanata karotenoida, SI EKOuključujući i beta karoten (bolji izvor od šargarepe) te zeaksantin (štiti oči), lutein, likopen, kriptoksantin. Ovo čini Organske Goji bobice najbogatijim izvorom beta karotena od svih poznatih namirnica. Zatim, esencijalne masne kiseline, koje su potrebne za održavanje proizvodnje hormona, dobro funkcioniranje mozga i nervnog sistema, linolnu i alfa-linoleinsku kiselinu. Takođe betain pomoću kojeg jetra proizvodi kolin koji smiruje nervozu, prevencija je nastajanju masne jetre, a pospešuje i pamćenje,  ciperon koji  je dobar za srce i kod povišenog krvnog pritiska, fizalin – aktivan spoj koji se koristi za lečenje hepatitisa B i u borbi protiv leukemije. Jedan od važnijih aktivnih sastojaka Organskih Goji bobica su polisaharidi koji poboljšavaju imunološke funkcije organizma i pomažu u borbi protiv bolesti.

Koristi

Koristi Bio Goji Bobice Super Obrok

Organske Goji bobice imaju važnu ulogu u tradicionalnoj kineskoj, korejskoj, tibetanskoj i japanskoj medicini već dugi niz godina. Danas se Organska Goji bobica koristi jer se smatra da:

  • Jača imuni sistm
  • usporava proces starenja organizma
  • pomaže u lečenju raznih kancerogenih oboljenja
  • daje snagu i energiju
  • podstiče mršavljenje
  • deluje antibakterijski i antiupalno
  • poboljšava plodnost kod žena
  • štiti vid i doprinosi lepšem tenu
  • poboljšava cirkulaciju
  • štiti od dijabetesa

 

Broj upisa i datum upisa dijetetskog proizvoda u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije : 7149/2015 od 05.06.2015.
PREUZMI : Uverenje o upisu dijetetskog proizvoda u bazu podataka Ministarstva zdravlja Republike Srbije

cropped-ScreenHunter_23-Mar.-29-14.511.jpg

Naše proizvode možete pronaći u svim bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane i u apotekama.

super-obrok-logo-2015

Pripremili smo za Vas

bogat asortiman najkvalitetnijih organskih proizvoda, kontaktirajte nas : office@super-obrok.rs

Leave a Comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.